Hrvatska obrtnička komora za obrtnike organizira besplatni seminar NORME ZA RAST VAŠEG POSLOVANJA, koji će se održati 11. listopad 2018. u prostoru HOK Ilica 49, Zagreb.

Na seminaru predstavit će se predavač iz SBS (Small business standards - The European association representing SMEs in standardisation) koji će govoriti o normama i uključenosti poduzetnika EU u njihovu primjenu kao i o važnosti primjeni normi u poslovanju poduzetnika na zajedničkom tržištu.

Hrvatska obrtnička komora uputila je Agenciji za zaštitu osobnih podataka Nacrt prijedloga Kodeksa za računovođe, kojim želi urediti pravila za računovodstvenu struku u Hrvatskoj s ciljem pojednostavljenja poslovanja za svoje članove koji obavljaju računovodstvene i knjigovodstvene usluge.

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore prihvatio je 29. svibnja 2018. godine Nacrt prijedloga Kodeksa te se očekuje pozitivno mišljenje Agencije.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Javni poziv otvoren je do 15. lipnja 2018. godine.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem Programa „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2018. godinu.

Poštovani,

pozivamo Vas na besplatno predavanje o obvezama turističkih tvrtki vezano uz zaštitu osobnih podataka, koje će se održati u srijedu, 16. svibnja 2018., s početkom u 10 sati, u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/I, Zagreb.

Program predavanja preuzmite ovdje.

Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka (AZOP), organiziraju predavanje radi pružanja potpore gospodarstvenicima i obrtnicima iz turističkog sektora u procesu usklađivanja sa zahtjevima Uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Poštovani,

Hrvatska gospodarska komora organizira akciju Kupujmo hrvatsko koja će se održati u Vukovaru na Trgu dr. Franje Tuđmana 3. i 4. svibnja 2018. Akcija Kupujmo hrvatsko ima za cilj podizanje nacionalne svijesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda. Danas akcija Kupujmo hrvatsko predstavlja najsnažniji simbol očuvanja vrijednosti našega gospodarstva.